TV Nova začala obchodovat své akcie

28.06.2005 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Akcie majoritního vlastníka nejsledovanější televizní stanice v České republice, americké společnosti CME, začaly být veřejně obchodovány na pražské Burze cenných papírů. Analytici burzovní společnosti Cyrrus předpokládají, že akcie CME budou představovat velice zajímavý titul s potenciálem růstu jeho hodnoty v dlouhodobém horizontu.

Nabídka akcií společnosti CME představuje tzv. sekundární kotaci, kdy primárním trhem je americký NASDAQ. Po třech hodinách obchodování na pražské burze byla cena za akcii 1206 Kč (stav 27. června, 14.00 hodin), přičemž v pátek 24. 6. akcie v přepočtu na českou měnu uzavíraly na 1178 Kč.

 „Investoři, kteří se rozhodnou vložit své prostředky do akcií společnosti CME spekulují na zhodnocení své investice v důsledku růstu mediálního sektoru v zemích bývalého východního bloku. CME vlastní totiž kromě České republiky televizní společnosti také v Chorvatsku, Rumunsku, Slovinsku, Slovensku respektive Ukrajině a většinou zaujímá na těchto trzích pozici lídra“, říká Jan Procházka, analytik burzovní společnosti Cyrrus.

Zájemce o akcie společnosti CME získá podíl nejen v nejsledovanější české televizi, ale také ve firmě, která výrazně expanduje na trhy východní Evropy, jež díky rozvíjejícímu se reklamnímu trhu skrývají velký potenciál růstu. Akcie mohou nakoupit i drobní investoři přes obchodníky s cennými papíry a dle zatím dostupných informací by investice měla být vhodná  i pro krátkodobé spekulanty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy