WOOD & Company nabízí obchodování již na 5 důležitých evropských trzích

29.06.2005 | , WOOD & Company
Tiskové zprávy


Po úspěšném vstupu na vídeňskou a německou burzu na konci roku 2004 získala společnost WOOD & Company členství také na burze cenných papírů ve Varšavě a Budapešti. Vstup na tyto regionálně důležité burzovní trhy umožní klientům další rozšíření nabízených služeb, výrazné zlevnění, a také zjednodušení obchodování. Ze zemí střední a východní Evropy je tak WOOD & Company první burzovní společností, která nabízí svým klientům přímé obchodování na pěti významných trzích.

Členství na burzách států regionálně blízkých České republice je již delší dobu jedním ze strategických cílů WOOD & Company. „Díky přímému členství na burze můžeme klientům nabídnout lepší přístup k informacím z trhu a tím i snadnější rozhodování“, říká Andrea Ferancová, ředitelka kapitálových obchodů společnosti WOOD  & Company. 

Členství na burze cenných papírů je podmíněno řadou legislativních nařízení a předpisů, které musí obchodník žádající o vstup splnit. Velké nároky jsou kladeny také na samotné makléře, kteří museli v rámci získání členství na burzách Varšavě a Budapešti absolvovat důležité certifikace a zkoušky. Společnost WOOD & Company je v současnosti jediným českým obchodníkem s cennými papíry, který transakce na burzách v Rakousku, Německu, Polsku a Maďarsku svým klientům zprostředkovává přímo, tedy bez kooperace třetích stran.

Polská i maďarská burza získávají na středoevropských trzích stále větší důležitost. Na varšavské burze se uskutečnilo v nedávné minulosti mnoho úspěšných IPO (v roce 2004 celkem 36 primárních emisí akcií) a denní objem uskutečněných obchodů v roce 2004 byl 44,3 mil. EUR. Stejně jako polská, i maďarská burza je regionálně velmi blízká českému trhu a obchodované tituly mohou být pro investory zajímavé. V roce 2004 byl denní objem obchodů na burze v Budapešti 41,1 mil. EUR.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy