Účastníci penzijního připojištění ČSOB měli velice úspěšný rok

30.06.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB Penzijní fondy připsaly svým účastníkům za rok 2004 nejvyšší zhodnocení na trhu. ČSOB Penzijní fond Progres dosáhl vůbec nejvyššího zhodnocení na trhu 5,3 %,  což je o necelé procento více než v případě druhého nejlepšího fondu. Nadprůměrného zhodnocení 4,3 % dosáhl také Penzijní fond Stabilita, což je nejvyšší zhodnocení mezi  šesticí největších českých fondů.

Tyto výsledky dokládají úspěšnost zvolené investiční strategie obou penzijních fondů Skupiny ČSOB. PF Progres vykazuje dlouhodobě nejlepší výsledky, což potvrzuje i nejvyšší zhodnocení v posledních dvou letech (viz. tabulka),“ uvedl Petr Beneš odpovědný za koordinaci řízení obou penzijních fondů ve Skupině ČSOB.

ČSOB PF Progres je jediným tuzemským penzijním fondem orientovaným na mladší generaci s dynamickou investiční strategií, jež pracuje s vyšším podílem akcií a zahraničních dluhopisů. „Skvělého zhodnocení dosáhl i Penzijní fond Stabilita, jehož zhodnocení je nejvyšší ze šestice nejsilnějších penzijních fondů na našem trhu,“ konstatovala Kateřina Štěrbová, odpovědná za koordinaci řízení penzijních fondů ČSOB v obchodní oblasti.

ČSOB Penzijní fondy nabízí svým klientům vedle nadprůměrného zhodnocení i řadu dalších výhod. Dlouhodobě například slevu ve výši až 7 % na vybrané zájezdy u cestovní kanceláře ČEDOK.
ČSOB jako jediná na českém trhu nabízí zájemcům o penzijní připojištění možnost zvolit si penzijní fond a vhodnou investiční strategii. Kromě ČSOB PF Progres je možné spořit na penzi prostřednictvím ČSOB PF Stabilita, který je určen především klientům starším 45 let, upřednostňujícím kratší dobu spoření a konzervativní investiční strategii.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy