PPF uzavřela smlouvu o prodeji společnosti ČP Leasing

07.07.2005 | , PPF
Tiskové zprávy


Skupina PPF dnes oznámila, že uzavřela smlouvu o prodeji svého 100 % podílu ve společnosti ČP Leasing s firmou Sofinco. Transakce nabude účinnosti po jejím schválení Úřadem pro hospodářskou soutěž.

Společnost ČP Leasing dosahuje od roku 1997, kdy vstoupila na český leasingový trh,  vynikajících výsledků a drží se v první desítce největších leasingových firem. Leasing pro nákup nových a ojetých vozidel však nepatří mezi klíčové oblasti podnikání, které chceme v budoucnosti rozvíjet. Jsme přesvědčeni, že společnost Sofinco bude stabilním a dlouhodobým vlastníkem ČP Leasingu,“ řekla Romana Tomasová, tisková mluvčí skupiny PPF.

Společnost ČP Leasing, a.s. uzavřela v roce 2004 leasingové smlouvy na předměty v celkové pořizovací ceně bez DPH 4,124 mld. Kč a smlouvy na jiné formy financování v celkové pořizovací ceně 101 mil. Kč. Za poslední účetní období společnost zaznamenala nárůst čistého zisku o téměř 60 % na 201 mil. Kč. Tento nárůst byl způsoben zejména udržením tempa růstu výnosů z finančního a operativního leasingu.

Sofinco je dceřinou společností jedné z největších světových finančních skupin  Credit Agricole sídlících ve Francii. Poskytuje širokou škálu produktů a služeb osobního financování. Skupina Credit Agricole obsluhuje ve Francii 21 milionů klientů prostřednictvím 9060 poboček. Působí celkem v 60 zemích a ve všech hlavních finančních centrech. V České republice skupina ovládá banku Caylon Czech (dříve Credit Lyonnais Bank Praha), která se zaměřuje na kapitálové trhy, korporátní a internetové bankovnictví, syndikované úvěry, strukturované a akviziční financování. Celosvětový obrat dosažený Skupinou Credit Agricole za poslední účetní období dosahoval 24,3 miliard EUR, přičemž celosvětový obrat Sofinca dosáhl  po konsolidaci s dceřinými společnostmi 1,2 miliardy EUR. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy