Koyo Steering a Fuji Koyo otevřely závody v Plzni

11.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PLZEŇ 11. července (ČTK) - Japonské firmy Koyo Steering Systems Czech a Fuji Koyo Czech, kapitálově i dodavatelsky propojení výrobci řízení automobilů, otevřely továrny na v plzeňské průmyslové zóně Borská pole. Na více než osmi hektarech chtějí nejdéle do konce roku 2007 investovat přes 1,5 miliardy korun a zaměstnat celkem 1000 lidí.

Koyo, které elektrické řídicí systémy montuje, vloží do stavby dvou hal celkem 1,13 miliardy korun. Obě firmy začaly se sériovou výrobou letos v únoru a i po těchto investicích budou mít další prostor na rozšíření provozů. Novinářům to řekli zástupci obou společností.

Koyo Steering Systems dosud vložilo do stavby jedné haly, skladu a nákupu dvou výrobních linek 630 milionů korun. Nyní zaměstnává 210 lidí, z toho 80 procent operátorů na výrobních linkách, kde stačí výuční list. "Máme zastavěnu asi polovinu ze šesti hektarů koupené plochy," uvedl manažer Koyo Josef Šašek.

Fuji Koyo má nyní 137 lidí a z plánovaných investic 450 milionů korun dosud investovala polovinu. Podle manažera kvality Svatopluka Soukupa bude mít začátkem roku 2007 firma dvě haly a sklad, kde bude zaměstnáno 330 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK