ČEZ stoupl na historické maximum a přiblížil se hranici 500 Kč

11.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 11. července (ČTK) - Na pražské burze je obchodování klidné, výraznější nárůst zaznamenaly jen akcie ČEZ, které se dostaly na nejsilnější hodnotu v historii. Hlavní index PX 50 byl před polednem silnější o 0,36 procenta na 1229,1 bodu, užší index PX-D přidal 0,42 procenta na 3011,7 bodu, uvedla pražská burza.

"Po optimistickém vývoji v Evropě se čekal dramatičtější růst, všechny středoevropské trhy jsou dnes rozpačité," řekl Tomáš Karban z makléřské firmy Wood and Company. Aktivita na českém trhu je dnes podle něj nižší než při letošním průměrném obchodování.

Akcie elektrárenské společnosti ČEZ stouply o 1,36 procenta na 493,51 Kč, a jsou tak nejsilnější v historii. ČEZ má podle Karbana dobré výsledky a nárůst ceny jeho akcií může pokračovat. "Na trhu je vcelku patrná tendence tlačit cenu směrem k psychologické hranici 500 korun," podotkl Petr Žabža z Patria Direct.

Vedle ČEZ se větší obchody uskutečnily jen s akciemi Komerční banky, která vzrostla o 0,4 procenta na 3159 korun. Patrný je nákupní zájem o akcie Českého Telecomu, kde investoři ignorují informace o návrhu na odkup za cenu 456 Kč na akcii a spekulují s cenou odkupu výrazně vyšší. Telecom stál dopoledne kolem 464 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK