Telecom začal nabízet dočasné zvýšení rychlosti ADSL za poplatek

12.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. července (ČTK) - Český Telecom začal uživatelům připojení k internetu přes ADSL nabízet možnost dočasného zvýšení rychlosti služby za jednorázový poplatek. Služba, kterou zatím žádný konkurent nenabídl, je podle marketingového ředitele Simona Burckhardta určena například pro klienty, kteří chtějí vyzkoušet výhody vyšší rychlosti, nebo například stáhnout větší objem dat, film, hudbu či nový software.

Cena služby pod názvem Expres Klik začíná na 58 korunách za zvýšení rychlosti na 24 hodin o jednu úroveň, tedy například ze 128 kbit/s na 512 kbit/s. Rychlost je možné zvyšovat i výrazněji. Při využití služby se také přiměřeně navýší datové limity.

Cena nejlevnějšího připojení o rychlosti 128 kbit/s začíná u Telecomu na 475 Kč měsíčně. K tomu je nutné připočíst poplatek za používání telefonní linky, který začíná na 329 Kč měsíčně.

Vysokorychlostní internet prostřednictvím pevné linky využívá více než 170.000 zákazníků, což je o 70.000 klientů více než na začátku roku. ADSL je dostupné na 90 procentech z 3,3 milionu telefonních linek.

Podle průzkumu Telecomu si 74 procent nových zákazníků pořizuje ADSL především díky možnosti připojení k internetu po 24 hodin denně a dvě pětiny oceňují, že za přístup platí měsíční paušální poplatek. Přibližně čtyři z pěti klientů využívají ADSL k hledání informací a posílání e-mailů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK