Volksbank dále snižuje poplatky za své služby

12.07.2005 | , Sberbank CZ
Tiskové zprávy


Volksbank CZ pokračuje v kontinuálním snižování poplatků u nabízených produktů a služeb a staví se tak pozitivně k diskusi o výši bankovních poplatků na českém trhu. V červnu výrazně snížila poplatek za akceptaci inkasa a zrušila některé poplatky u platebních karet.

V červnu Volksbank výrazně snížila poplatek za akceptaci inkasa z 12 Kč na 3 Kč. Dále zrušila poplatek za platby za zboží a služby (POS terminály) charge kartami MasterCard Charge a Visa Charge a také poplatek za expresní vydání platební karty. V současné době Volksbank také pracuje na snížení poplatků za zahraniční platby a zvažuje možnost určitého „časového rozlišení“ u poplatku za zrušení účtu. To znamená, že by se poplatek platil pouze tehdy, pokud by klient rušil účet před uplynutím určité sjednané lhůty.

Již delší dobu se Volksbank aktivně účastní diskuse o výši bankovních poplatků v České republice, kterou vyvolalo Ministerstvo financí a Úřad pro hospodářskou soutěž. Nejedná se tedy o jednorázovou účelovou akci, ale o dlouhodobou klientskou orientaci Volksbank. Klienty zajímají reálné důkazy a ne pouze planá deklarace,“ říká Oldřich Kračmer, ředitel marketingu Volksbank.

Volksbank si svou poplatkovou politikou udržuje úroveň jedné z nejlevnějších bank na českém trhu. Zaměřuje se na omezení a snížení těch poplatků, které klientovi výrazně a opakovaně ušetří náklady spojené s jednotlivými bankovními operacemi. Volksbank nikdy nezavedla tzv. zúčtovací (clearingový) poplatek, jenž bývá skrytý až na konci cenových sazebníků některých bank, které tak v konečném důsledku zcela nenápadně znovu zpoplatní již jednou zpoplatněné operace. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy