RM-Systém přidal dvě procenta a téměř vyrovnal rekord

12.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. července (ČTK) - Hlavní index mimoburzovního RM- Systému posílil o zhruba dvě procenta a téměř vyrovnal rekord z března letošního roku. Cenový index třiceti nejlepších podniků PK 30 posílil o 1,97 procenta na 1824,80 bodu. Maximální úrovně index dosáhl 11. března, kdy skončil o tři body výše.

Celkový objem obchodů dnes poklesl o třetinu na 11,5 milionu korun. Více než polovinu jich obstaraly akcie ČEZ; hranici zhruba milionu korun dosáhly obchody s akciemi Philip Morris a Českého Telecomu.

Nejvyšší nárůst vykázaly akcie Jihočeských papíren Větřní, které posílily o 11,6 procenta na 61,40 koruny. O desetinu zhodnotila Jihomoravská energetika. O čtyři až pět procent dnes posílily akcie energetických společností Severočeská, Pražská a Jihočeská energetika.

Další téměř dvě procenta přidaly akcie České pojišťovny na 20.597 korun. Po nabídce odkupu akcií od minoritních akcionářů ze strany mateřské PPF z minulého týdne, kdy PPF za akcii pojišťovny nabídla 21.288 korun, stoupla cena o třetinu.

Naopak téměř deset procent ztratily akcie Selgen, Kotva a Stavostroj. Půl procenta na závěrečných 2785 korun dnes ztratily akcie Severočeských dolů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK