Americké akcie šly dopoledne oběma směry

13.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 13. července (ČTK) - Americké akcie šly dopoledne oběma směry a akciové indexy se proti úterním závěrečným hodnotám příliš nezměnily. Růstu nahrávala lepší než očekávaná čísla o květnovém vývoji amerického zahraničního obchodu, negativním faktorem je proti tomu drahá ropa.

Dow Jonesův index zahrnující třicítku nejhodnotnějších titulů burzy v poledne newyorského času stoupl o čtvrt procenta na 10.538,8 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se v poledne snížil o nepatrných 0,05 procenta na 2142,1 bodu.

Nahoru se Dow Jonesův index vydal díky lepšímu doporučení, které od makléřů dostal počítačový výrobce International Business Machines Corp. Emise firmy, která je součástí DJI, v jednu chvíli posílila o 1,8 procenta na 81,50 dolaru.

"Vypadá to, jako by trh přijal údaje o vývoji ropných rezerv dobře," uvedl analytik společnosti Stone & McCarthy Research Associates. "Údaje o obchodech směřují spíše vzhůru a výsledkové zprávy jsou obecně pozitivní," shrnul.

Ropné rezervy v USA minulý týden klesly o 3,9 milionu barelů, protože bouře nad Mexickým zálivem zpozdily vykládku dovezené ropy. Analytici přitom očekávali pokles o 3,2 milionu barelů, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK