Zajištěné fondy ČSOB si ve druhém čtvrtletí 2005

18.07.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Jak se ukazuje, roční výnos 7 %, není pro zajištěné fondy nic nedosažitelného. Svědčí o tom výsledky zajištěných fondů ČSOB, jejichž struktura umožňuje průběžné „zaklikávání“ výnosů v jednotlivých ročních mezidobích. V průběhu dubna až června mohlo své výsledky ohlásit pět fondů tohoto typu,...

...z čehož tři dosáhly maxima 7 %, jeden stoupnul o povolených 6 % a poslední se zhodnotil o 4,21 %. Také tři Reverzní Clicky, jenž naopak od určeného maximálního výnosu odečítají případné měsíční poklesy akcií, v posledních třech měsících zůstaly na svých vysokých startovních hodnotách a poklesly shodně jen o 2,6 %. (viz tabulka).

Přestože se ještě nedá u většiny zajištěných fondů odpočítat výsledný výnos, současné zaklikávání maximálních hodnot ČSOB fondů může být pro podílníky důvodem k optimismu,“ domnívá se Jan Barta z ČSOB AM. Například ČSOB Světový Click+ 1 si už podruhé během svého čtyřletého života připsal maximálních ročních 7  %, což zaručuje jeho podílníkům dvojnásobek hodnoty zaručené na počátku úpisu, tedy již 8 %. „Zajímavý výhled také mají podílníci reverzních clicků. První z nich má již za sebou téměř dvě třetiny své splatnosti a stále je ve hře přes 33 procent výnosu,“ dodal Barta.  

Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 150 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1630 miliard CZK.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy