PFČP první mezi fondy v žebříčku CZECH TOP 100

19.07.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) potvrdil své postavení největšího penzijního fondu, když se umístil na prvním místě ve své kategorii v žebříčku CZECH TOP 100. Oproti loňskému roku, kdy skončil na stříbrné pozici, si PFČP polepšil o jednu příčku. Žebříček nejvýznamnějších společností, který je sestavován Sdružením CZECH TOP 100 na základě ekonomických údajů poskytnutých firmami, byl veřejnosti představen poprvé v roce 1995.

Umístění v žebříčku CZECH TOP 100 koresponduje s naším dominantním postavením mezi penzijními fondy a trvale rostoucím tržním podílem. Zároveň je významným potvrzením úspěšnosti strategie skupiny České pojišťovny v oblasti soukromého spoření na důchod,“ říká k výsledkům Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing PFČP.

Pořadí společností je sestavováno na základě hospodářských ukazatelů. Sběr dat prochází vývojem a rozšiřuje se množství informací a údajů, které o sobě firmy poskytují. Vedle přímých ekonomických ukazatelů jako jsou tržby, přidaná hodnota, počet zaměstnanců atd., sestavuje CZECH TOP 100 rovněž poměrové žebříčky, vzniklé výpočty (rentabilita, rentabilita na pracovníka). Žebříček nenahrazuje oficiální statistické údaje, ale jeho vypovídací hodnota, přesnost a věrohodnost umožňují, že je používán pro analytické účely, pro makroekonomické studie a pro potřeby jednotlivých firem.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy