CETELEMu se vyplácí rozvoj nových produktů a distribučních kanálů

21.07.2005 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Společnost CETELEM ČR, a.s. poskytla v prvním pololetí 2005 úvěry v celkové výši 3,28 miliardy korun.

Díky našim novinkám v oblasti úvěrových produktů a rozvoji služeb, které svým klientům poskytujeme, se nám podařilo zvýšit objem financovaných úvěrů v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 35 %,“ uvedl ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti.

Nákupy na splátky – klienti chtějí možnost volby
V oblasti spotřebitelských úvěrů, o které klienti žádají přímo v místě prodeje (tzv. nákupy na splátky), představila společnost Cetelem v letošním roce několik novinek. „Naši klienti chtějí mít možnost volby,“ zdůraznil ing. Václav Horák. „Proto přicházíme s takovou nabídkou úvěrů, která jim to umožňuje.“ V letošním roce je velmi úspěšný produkt „Vaše šance“, který Cetelem nabízel u většiny svých obchodních partnerů. „Vaše šance“ je klasický spotřebitelský úvěr s nulovou platbou v prodejně, který umožňuje klientovi zvolit si způsob splácení – buď doplatit úvěr bez navýšení nebo splácet ve
20 měsíčních splátkách ve výši 6 % z ceny zboží.

Klienti společnosti Cetelem nakupovali na splátky nejvíce bílou a černou techniku. Největší nárůst zaznamenal Cetelem u digitálních fotoaparátů – počet poskytnutých úvěrů na jejich nákup stoupl v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 79 %.

V oblasti automobilů a motocyklů, kde Cetelem nabízí rovněž úvěry přímo v místě prodeje, se výrazně projevil sezónní vliv a nejvíce úvěrů bylo poskytnuto v květnu
a v červnu. U automobilů zopakoval Cetelem úspěšnou akci z loňského roku a během května a června nabízel s podporou mediální kampaně mimořádnou úrokovou sazbu
4,99 % p.a. (RPSN od 5,09) na nákup nových vozů. Pozitivní ohlas vyvolala i nabídka výhodného úvěru na pořízení vozů Dacia Logan v hypermarketech Globus.

Karty stále vedou
Úvěrové karty, které poskytují klientům flexibilní finanční rezervu, patří stále mezi nejoblíbenější produkty společnosti Cetelem. Svědčí o tom rostoucí počet vydaných karet i provedených karetních transakcí. Ve srovnání s prvním pololetím loňského roku stoupl počet případů, kdy klienti použili kartu vydanou společností Cetelem, o 46 %.

Největší počet transakcí provedli klienti v květnu 2005. Společnost Cetelem měla ke konci prvního pololetí letošního roku ve svém aktivním portfoliu více než 440 tisíc úvěrových karet. V první polovině roku 2005 bylo vydáno o 67 % více nových karet než ve stejném období loňského roku.

Češi utrácí za bydlení
Osobní půjčky Cetelem využívali klienti nejčastěji na rekonstrukce svých domů a bytů a na vybavení domácnosti. To odpovídá i zjištění studie Barometr Cetelem, letos poprvé vydané i v České republice, která uvedla, že z analyzovaných sektorů utráceli Češi nejvíce za nábytek a za potřeby pro kutily. Osobní půjčky patří mezi nejrychleji rostoucí produkty společnosti Cetelem – v porovnání s prvním pololetím loňského roku se objem jejich financování zvýšil o 50 %. 

Novinkou letošního roku je zavedení ON-LINE půjčky Cetelem. O tuto půjčku mohou klienti zažádat prostřednictvím internetu přímo na internetových stránkách společnosti. Poskytování ON-LINE půjček Cetelem bylo zahájeno v polovině května a již v prvním měsíci byl o ně značný zájem. Klienti žádají o ON-LINE půjčku Cetelem nejčastěji ráno a po obědě, výjimkou ale nejsou ani žádosti, které přijdou uprostřed noci. Větší zájem o ON-LINE půjčky je také vždy, když se zhorší počasí a lidé tráví více času doma u počítače. 

Kromě využití internetu jako nového distribučního kanálu Cetelem nabízí svým klientům servis i přímo ve svých pobočkách. Koncem června byla otevřena nová pobočka Osobních půjček v centru Ostravy, která nabízí klientům z Ostravy a okolí kromě kvalitních služeb lepší dostupnost a příjemné, diskrétní prostředí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy