KB prodává podíl v KP společnosti SOGECAP

01.08.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka (KB) dnes oznámila uzavření smlouvy se společností SOGECAP o prodeji 51% podílu na základním kapitálu Komerční pojišťovny (KP), která je v současné době 100% dceřinou společnosti KB.

Cílem této transakce je využít již zavedený obchodní model skupiny Société Générale, spočívající v rozdělení činností spojených s vývojem produktů a jejich prodejem. Současně s tím získá KP přístup k osvědčenému know-how společnosti SOGECAP v oblasti pojišťovnictví. Tato skutečnost by měla přispět k dalšímu zvyšování kvality produktů a služeb poskytovaných klientům KB.

Součástí transakce mezi SOGECAP a KB je dohoda, že KB zůstane nadále hlavním distributorem produktů KP na českém trhu. KP bude působit jako hlavní poskytovatel pojistných produktů pro klienty KB. KB a KP uzavřou distribuční smlouvu, která bude zahrnovat obvyklý model odměňování KB jako hlavního distributora KP produktů.

Vlastní kapitál KP byl oceněn na 928 milionů korun. Účetní hodnota vlastního kapitálu je 774 milionů korun, výše ocenění odpovídá tedy 1,2násobku vlastního kapitálu. Cena transakce za 51% podíl byla sjednána ve výši 473 milionů korun a je splatná v hotovosti při dokončení transakce. Dokončení transakce musí předcházet schválení příslušných úřadů. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy