ČMSS v prvním pololetí jednoznačně potvrdila svoji vedoucí pozici na trhu stavebního spoření

02.08.2005 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Obchodními a hospodářskými výsledky za první pololetí roku 2005 Českomoravská stavební spořitelna znovu potvrdila svou vedoucí pozici mezi stavebními spořitelnami v České republice a současně i vynikající postavení mezi tuzemskými bankami.

Obchodní výsledky ČMSS za první pololetí roku 2005

Podle kvalifikovaného odhadu ČMSS za leden až červen 2005 poskytla úvěry na bydlení prakticky ve stejném objemu jako ostatní stavební spořitelny v ČR dohromady.

V období od 1. ledna do 30. června 2005 ČMSS poskytla svým klientům úvěrové prostředky v celkovém objemu 9,95 mld. Kč, což je o 11 % více než v loňském roce.

Zájem o uzavírání smluv o stavebním spoření opět roste.

Za šest měsíců roku 2005 klienti s ČMSS uzavřeli smlouvy s cílovou částkou 29,51 miliardy korun, což vyjádřeno počtem činí 125 481 nových smluv o stavebním spoření. Celková cílová částka smluv uzavřených v tomto období vykazuje meziroční nárůst 46 % a počet uzavřených smluv 25,4 %.

Hospodářské výsledky ČMSS za první pololetí roku 2005

Vynikající obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny za prvních šest měsíců roku 2005 se pozitivně odrazily také na tvorbě zisku.

Zisk před zdaněním dosáhl za toto období výše 599 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o téměř 60 %. Čistý zisk podle CAS pak za první pololetí 2005 činil 470 milionů korun a ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to znamená nárůst o 54 %.

Bilanční suma ČMSS dosáhla k 30. červnu 2005 částky 117,5 miliardy korun. Meziroční srovnání tak vykazuje nárůst o více než 16 %. Podle bilanční sumy patří ČMSS mezi pět největších bank v ČR.

Ve prospěch ČMSS hovoří poplatky

Stavební spoření má oproti hypotékám několik výhod, které vyplývají ze samotného produktu. Jednou z nich je, že klient může u ČMSS kdykoli a bez jakékoliv sankce předčasně splatit úvěr ze stavebního spoření, překlenovací úvěr pak pouze s minimálním poplatkem. Ve prospěch stavebního spoření hovoří i poplatková politika ČMSS. Vyřízení a vedení úvěru je u ČMSS podstatně levnější než u běžné hypotéky. Poplatky u ČMSS se pohybují v řádu stovek korun, u hypotečních bank obvykle v řádu tisíců korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy