Své investice nemusí klienti ČSOB odkládat po prázdninách

02.08.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB pro své klienty připravila na srpen již v pořadí dvacátý zajištěný fond typu Click. Ukazuje se tak, že o tento typ fondu umožňující průběžné „zaklikávání“ výnosů je ze strany investorů největší zájem. ČSOB Světový Click+ 20 se šestiletou splatností nabízí výnos v rozmezí 7 až 36 procent a patří tak spíše ke konzervativnějším zajištěným fondům.

Pro ty odvážnější se již od konce června v ČSOB nabízí fond ČSOB Světového růstu+ 4, u něhož je zajištěna 100% návratnost vložené investice, zatímco maximální hranice výnosu není nijak omezena. V neposlední řadě je možné zhodnotit peníze také prostřednictvím investičního spořícího programu ČSOB Maximal Invest 6. 

To, že jsme na trh mohli uvést již dvacátý fond typu Click naznačuje, že máme co nabídnout a naše vedoucí postavení v oblasti zajištěných fondů je zasloužené,“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. ČSOB Světového růstu+ 4 již dokázal od počátku svého úpisu shromáždit 135 milionů Kč a zvýhodněné upisovací období potrvá až do 16. září. Do této doby se bude upisovat také ČSOB Světový Click+ 20. Spořící Program ČSOB Maximal Invest 6 má dobu trvání 8 let a 1 měsíc. Díky stromové struktuře podkladového zajištěného fondu je možné za toto období dosáhnout výnosu až 147 %. Program je kombinací investování do zajištěného fondu a životního pojištění.

ČSOB Světový Click+ 20, ČSOB Světový růst+ 4 a ČSOB Maxima Invest 6 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě  tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 150 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši  1630 miliard CZK.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy