Cyrrus: Češi stále více investují do cenných papírů

03.08.2005 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Společnost Cyrrus, a.s., největší mimopražská makléřská společnost a člen Burzy cenných papírů Praha, realizovala v prvním pololetí roku 2005 objemy obchodů ve výši 43,8 mld. Kč. V porovnání se stejným obdobím roku 2004 se jedná o více než dvojnásobný nárůst.

Společnost Cyrrus, a.s. se specializuje na retailovou klientelu a nárůst objemů obchodování je důsledkem rostoucího kapitálového trhu v České republice a obecně ochotou Čechů stále více investovat do finančních instrumentů.    

V prvním pololetí roku 2005 zrealizovala společnost Cyrrus, a.s. svůj historicky nejvyšší objem obchodů s akciemi na domácím kapitálovém trhu. Na Burze cenných papírů Praha zobchodovala akcie v celkovém objemu 43,8 mld. Kč, což je o 118 % více než ve stejném období  předcházejícího roku. Na americkém kapitálovém trhu zrealizovala společnost Cyrrus transakce v objemu 5,1 mil. USD. Cyrrus se specializuje na retailovou klientelu, která chce své úspory zúročit prostřednictvím investování do cenných papírů na pražské burze nebo některém ze zahraničních trhů.
 
Nárůst objemů obchodů naší společnosti je důsledkem nejen rostoucího trhu v České republice, ale také zvýšením výdajů na marketingové aktivity a zavedením systému bezplatných seminářů pro zájemce o investování“, říká Jiří Loubal, ředitel společnosti Cyrrus. Během posledních několika měsíců navíc pozorujeme vzrůstající ochotu tzv. střední vyšší vrstvy investovat do akcií a vyzkoušet nové způsoby, jak hospodařit se svým majetkem“, dodává Loubal.

Společnost Cyrrus také v 1. pololetí roku 2005 získala derivátovou licenci a zahájila obchody s investičními certifikáty na trzích v Německu. Derivátová licence umožňuje zprostředkování obchodování s cennými papíry zájemcům, kteří si chtějí vyzkoušet investování s netradičními produkty. V současnosti má společnost Cyrrus 50 zaměstnanců (ke konci roku 2004 pracovalo pro Cyrrus 39 zaměstnanců), své hlavní sídlo v Brně a pobočku v Praze. Rostoucí trend objemů obchodů a výnosů bude podle Jiřího Loubala  pokračovat i ve druhém pololetí roku 2005. 
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy