Vliv internetu na vaši peněženku

04.08.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Myslíte si, že vyžíváte veškerých možností internetu, díky kterým můžete ušetřit? Levnější nákupy zboží a některých služeb, poradenství i zpravodajství zdarma, ...

Téma týdne: Globální vlivy na vaše finance

Tento týden jsme se zabývali vlivem Big Mac indexu, terorismu a globalizace na vaše finance. Zítra nás čeká poslední článek, a to vliv počasí. Působení uvedených ukazatelů nemůžeme ovlivnit ani si nějak „zvolit“. U internetu to samé říct nemůžeme. Zde se každý sám rozhoduje, zda využije jeho nepřeberné množství možností nebo ne.

Internet nám v současné době šetří čas a tím i naše peníze. Je možné si s jeho pomocí zajistit dovolenou, koupit nový spotřebič do domácnosti nebo si například uzavřít některý z finančních produktů. Tím nám odpadne zbytečné obcházení obchodů a porovnání cen na dvou odlišných okrajích města.

Zboží

Největší vliv na vaší peněženku může mít nákup zboží po internetu. Obchody, které zde naleznete nemají na rozdíl od kamenných tak vysoké provozní náklady, proto mohou svým zákazníkům nabídnout mnohem nižší cenu na poptávané zboží. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Na našich stránkách nabízíme v on-line prodeji knížky, které jsou k dostání i v kamenných obchodech. Slevy u nás můžete získat vždy na veškeré tituly z nakladatelství Grada (5 %) a CP Books (10 %). Obdobným způsobem fungují i jiné internetové obchody. Stačí se pouze posadit před počítač a "projíždět" prodejní stránky.

Získávání informací

Další výhodou internetu je získávání zdarma nepřeberného množství informací. Není si tedy třeba například každý den kupovat noviny, platit za radu daňovému poradci nebo nakupovat různé encyklopedie. Služeb, které můžete na internetu využít je mnoho. Stačí se je pouze naučit hledat a hlavně používat.

Co můžete získat u nás:

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky