LogicaCMG implementuje řešení proti praní špinavých peněz v indické IndusInd Bank

05.08.2005 | , LogicaCMG
Tiskové zprávy


LogicaCMG získala kontrakt na implementaci řešení pro ochranu proti praní špinavých peněz (AML – Anti Money Laundering) pro IndusInd Bank v Bombaji. Toto řešení umožní bance monitorovat profily zákazníky a pomocí pokročilých statistických analýz identifikovat podezřelé finanční transakce.

Systém, jehož základem je produkt ERASE Compliance Manager společnosti NetEconomy, pracuje na principu „poznej svého zákazníka“. Automaticky vytváří profily zákazníků, včetně očekávaného chování a prováděných transakcí. Pokud se zákazník rozhodne provést operaci výrazně odlišnou, je okamžitě upozorněno příslušné oddělení finančního ústavu. IndusInd Bank bude díky tomu schopna zabránit tomu, aby její účty byly využívány k legalizaci výnosů z trestné činnosti nebo financování terorismu a zároveň se také lépe bránit proti podvodům.

V mnoha zemích je nasazení nástrojů pro sledování neobvyklých transakcí povinné pro všechny komerční banky a očekává se, že podobné regulační požadavky vstoupí v platnost i v Indii. Indická centrální banka (RBI – Reserve Bank of Indii) již k tomu podnikla první krok vydáním směrnice o boji proti praní špinavých peněz v listopadu loňského roku.

LogicaCMG je jedním leaderů na globálním trhu se systémy, jež chrání banky proti praní špinavých peněz. Její řešení využívá osm z deseti největších světových bank.

Bhaskar Ghose, generální ředitel IndusInd Bank, řekl: „IndusInd Bank bere otázku praní špinavých peněz velice vážně. Implementované AML řešení je důležitým krokem naší banky obecně v boji proti globálním finančním podvodům a kriminálním aktivitám. IndusInd Bank udělala opatření k tomu, aby za pomoci společnosti LogicaCMG uvedla AML aplikaci ERASE do provozu s maximální efektivností, a v souladu s nejlepšími světovými zkušenostmi tak vyhověla zákonným regulačním požadavkům."

Kannan Ramaswamy, ředitel společnosti LogicaCMG v Jihovýchodní Asii, k tomu dodal: „Jsme rádi, že jsme mohli IndusInd Bank podpořit v tomto kritickém projektu a oceňujeme její úsilí ochránit svoji organizaci i zákazníky před aktivitami spojenými s praním špinavých peněz. S tím, jak začnou v Indii platit povinné regulační požadavky týkající se boje s praním špinavých peněz očekáváme, že celá řada dalších bank projeví zájem o řešení podobná tomu, jaké jsme implementovali v IndusInd Bank.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy