GE Money Bank má již 703 tisíce retailových klientů

16.08.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


V průběhu prvního pololetí výrazně rostl zájem klientů jak o úvěrové, tak o depozitní produkty GE Money Bank. V prvních šesti měsících roku poskytla banka více než 90 tisíc nových Expres půjček v objemu téměř 5,2 miliardy Kč. Banka v tomto období také otevřela téměř 50 tisíc nových běžných účtů, z toho 70 % představovala flexibilní Konta Genius. Celkový počet retailových klientů se meziročně zvýšil o 24 % na 703 tisíce.  

Ke 30. červnu se meziročně zvýšilo portfolio Expres půjček o 35 % na 15,2 miliardy Kč. Celkem GE Money Bank v prvních šesti měsících poskytla 90 tisíc nových půjček v objemu téměř 5,2 miliardy Kč.

Expres půjčka je rychlá a dostupná. Pokud žadatel přinese podklady, trvá schválení průměrně dvě minuty, za dalších pět minut má již peníze na účtu. Jsme zároveň jediná banka, která umožňuje požádat o úvěr prostřednictvím bankomatů,“ řekl ředitel retailového bankovnictví GE Money Bank Jan Rollo.

Dynamicky v prvním pololetí rostl také zájem klientů o využívání kontokorentního úvěru Flexikredit. V průběhu prvních šesti měsíců otevřela banka více než 21 tisíc nových kontokorentních úvěrů. Celkové portfolio představovalo ke konci června 1,6 miliardy Kč, tedy o 12 % více než na konci června 2004.

Výrazně se v prvním pololetí dařilo Kontu Genius. V uplynulém pololetí si klienti zřídili celkem 49 869 nových běžných účtů. Více než 70 % bylo přitom zřízeno jako součást flexibilního konta Genius. Hlavním rysem Konta Genius oproti běžným balíčkovým produktům je to, že si klient k běžnému účtu vybírá z nabídky služeb a produktů jen ty, které chce – žádné mu banka nepředepisuje. Sestaví si tak své konto jako stavebnici. Stejně tak poplatky – klient platí jen za to, co používá a má možnost kdykoli si zdarma produkty měnit, přidávat či odebírat.

Flexibilní Konto Genius jsme představili v rámci lednového re-brandingu a setkalo se s velkým zájmem,“ podotkl Jan Rollo. „Nejoblíbenějšími produkty, které si klienti volí v rámci Konta Genius k běžnému účtu jsou nástroje přímého bankovnictví, platební karty a kontokorent Flexikredit,“ dodal Jan Rollo.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy