Změna penzijního fondu je možná

24.08.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Smlouva o penzijním připojištění je běh na dlouhou trať. Co ale dělat v případě, že po nějaké době zjistíme, že nám původně vybraný fond nevyhovuje? Řešení je jednoduché - vyměňte ho!

Výběr penzijního fondu není jednoduchou záležitostí. Nabídky se příliš neliší a budoucí vývoj výnosnosti nezjistíme z dat z minulosti. Naštěstí ale existuje možnost přejít z jedné instituce do druhé. Na dotaz jak přesně to lze udělat, odpovídala Petra Mayerová.

Otázka:

Mohu přejít z jedné instituce (spořitelny, pojišťovny) k jiné při spoření na penzijním připojištění, bez toho abych musel penzijní připojištění rušit a nechat si vyplatit naspořenou částku??? Děkuji za odpověď

Odpověď:

Dobrý den, pokud požadujete změnu penzijního fondu, dělá se to běžně tak, že se uzavře nová smlouva o penzijním připojištění s převodem prostředků u Vámi vybraného nového penzijního fondu a u původního fondu se zažádá o ukončení smlouvy a převedení naspořené částky na novou smlouvu. Tak se Vám žádné prostředky vyplácet nebudou, ale budou převedeny na novou smlouvu, na kterou Vy budete pravidelně spořit. Neztratíte tak státní příspěvky, převádí se celá naspořená částka. Pokud uvažujete o změně penzijního fondu, možnost jejich srovnání naleznete v naší sekci Penze. Po provedení výběru fondu je možné sjednat smlouvu on-line, prostřednictvím našeho Prodejního centra a získat jako odměnu polovinu měsíčního příspěvku. Pokud vyplníte elektronický formulář smlouvy, všechny potřebné dokumenty vyplníme a zašleme Vám k podpisu. V případě dalších dotazů mě kontaktujte mailem na adrese petra.mayerova@finance.cz nebo telefonicky na telefonním čísle 544 423 739.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY