Citibank nabídne obchodování s dluhopisy i fyzickým

25.08.2005 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank a.s., člen finanční skupiny Citigroup, začala nabízet fyzickým osobám novou možnost zhodnocení peněz, a sice koupi některých dluhopisů denominovaných v euru anebo amerických dolarech. Dluhopisy jsou  vzhledem k velkým objemům minimální investice při primárních úpisech či nákupech na volném trhu primárně dostupné institucionálním investorům.  

Zatím mohli naši klienti z řad fyzických osob participovat na vývoji dluhopisového trhu pouze prostřednictvím fondů investujících do dluhových instrumentů. Vůdčí pozice, kterou Citigroup zaujímá na dluhopisovém trhu nám umožňuje nyní nabídnout možnost obstarání koupě dluhopisu, jeho správu a zprostředkování výplaty výnosů, jakož i případný prodej tohoto cenného papíru“ uvedl manažer investičních produktů Lukáš Juříček.

Prodej dluhopisů investorům z řad fyzických osob v České republice představuje pro tyto investory novou významnou investiční příležitost, kterou Citigroup poskytuje klientům na mnoha  trzích po celém světě. Možnost investování do dluhopisů poskytne investorům-fyzickým osobám širší možnosti pro diversifikaci  svého investičního portfolia.

Minimální investice do jednoho dluhopisu je stanovena na padesát tisíc euro (zhruba 1,5mil. Kč či 61,5 tisíc USD). Nabídka bude zahrnovat okolo šedesáti titulů se splatností od jednoho do deseti let. Emitenty daných dluhopisů jsou zejména státy a obchodní společnosti. „Kritériem pro výběr dluhopisů byl jejich rating, který je minimálně na úrovni „A“, dodal Juříček .

Na detaily týkající se nabízených dluhopisů se můžete nechat informovat na našich pobočkách.  Poznámka: investování do dluhopisů by mělo být prováděno pouze na základě porady s investičním poradcem a mělo by odpovídat  rizikovému  profilu každého investora. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy