Vynikající výsledky pojišťovací skupiny Aviva plc

29.08.2005 | , Aviva
Tiskové zprávy


Skupina Aviva plc, která patří mezi pět největších světových pojišťoven, vykázala za 1. pololetí tohoto roku celosvětový nárůst ve všech oblastech svého podnikání. Celkový provozní zisk skupiny stoupl o 21 % na 1 318 milionů GBP. Nárůst zisku v oblasti životního pojištění se zvýšil o 5 % na 857 milionů GBP, přičemž více než 60 % zisku pochází z poboček mimo Velkou Británii. V oblasti neživotního pojištění stoupl zisk o 18 % na 694 mil. GBP.

Významný nárůst byl zaznamenán také v oblasti dlouhodobých úspor, a to o 13 % na 12 078 milionů GBP. V kontinentální Evropě a Asii se jednalo zejména o vzestup v oblasti bankopojištění. Aviva plc byla rovněž úspěšná při správě aktiv, u kterých vykázala nárůst zisku o 94 %, což představuje zvýšení objemu spravovaných aktiv společnosti o více než 290 miliard GBP.

Jsou to výborné výsledky, kterých se podařilo dosáhnout díky naší obchodní strategii,“ komentoval úspěch společnosti Richard Harvey, generální ředitel skupiny. Realizovat růstový potenciál společnosti podle něj umožnilo především vyvážené mezinárodní portfolio životního a neživotního pojištění společnosti.

Svými hospodářskými výsledky obhájila společnost Aviva vedoucí pozici na pojistném trhu ve Velké Británii a zároveň potvrdila svou pozici celosvětového stabilního giganta v oblasti pojišťovnictví. Výrazný růst, který Aviva plc zaznamenala v oblasti životního pojištění, dokládá podle vedení společnosti stále pevnější pozici společnosti v kontinentální Evropě. Aviva také zlepšila svou pozici na Asijském trhu, a to především expanzí v Indii a Číně.

100% dceřinná společnost skupiny v České republice, Aviva životní pojišťovna a.s., dosáhla v uplynulém období rovněž vynikajících výsledků. Na českém trhu je Aviva nejdynamičtěji se rozvíjející pojišťovnou a za první pololetí tohoto roku stouplo její hrubé předepsané pojistné o 48% na 325 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy