Živnostenská banka vydává čipové karty Maestro

31.08.2005 | , Živnostenská Banka
Tiskové zprávy


Živnostenská banka začíná od 1. září 2005 vydávat čipové karty Maestro společnosti MasterCard. Současně s uvedením karty Maestro Živnostenská banka úspěšně dokončila transformaci sítě vlastních bankomatů na čipovou technologii. Všechny bankomaty Živnostenské banky nyní akceptují jak klasické magnetické platební karty, tak čipové karty všech hlavních kartových asociací.  

Čipová karta Maestro rozšiřuje portfolio platebních karet o karty asociace MasterCard. Další typy platebních karet MasterCard chceme vydávat v průběhu roku 2006. V současné době dokončujeme projekt na migraci platebních karet Visa na čipovou technologii. Předpokládáme, že čipové Visa karty začneme vydávat od počátku příštího roku,“ řekla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů Živnostenské banky. 

Čipové platební karty Maestro jsou vydávány s tříletou platností, v budoucnosti bude možné uložit na čip platební karty například bezpečnostní certifikáty k NetBance. Klientům, kteří si kartu Maestro pořídí do konce roku 2005, banka povede kartu rok zdarma.

Živnostenská banka dosud vydala více než 35 tisíc platebních karet asociace Visa. Jako jediná banka v České republice vydává kromě standardních embosovaných karet Visa také prestižní platební karty Visa Platinum pro velmi bonitní klienty. Součástí služeb karet Visa Platinum je cestovní pojištění s vysokými limity plnění a nadstandardními doprovodnými službami.

Ke všem platebním kartám banka nabízí pojištění Day to Day proti ztrátě a zneužití. Pojištění Day to Day pokrývá platební transakce uskutečněné v den nahlášení ztráty nebo odcizení platební karty a 2 dny před nahlášením. Platební kartu lze v případě ztráty nebo odcizení bezplatně zablokovat prostřednictvím klientské linky 800 12 24 12, a to 24 hodin denně a 365 dní v roce.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy