RYTMUS od 1. září i na pobočkách živnostenské banky

02.09.2005 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Program pravidelného investování Pioneer Investments RYTMUS, jehož prostřednictvím je možné investovat do zahraničních i tuzemských fondů skupiny Pioneer Investments, bude od 1. září nabízet i Živnostenská banka.  RYTMUS umožňuje zavést osobní finanční disciplínu a rozložit riziko v čase, ale za určitých podmínek také zvýšit zhodnocení oproti  jednorázovému investování.

Program RYTMUS nabízí možnost pravidelného investování s minimálním měsíčním vkladem 500 Kč u českých fondů, resp. 30 EUR u lucemburských fondů. Prostřednictvím programu RYTMUS je možné investovat do všech fondů, které Pioneer Investments v ČR nabízí - do fondů Pioneer Funds registrovaných v Lucembursku a i do fondů České rodiny Pioneer. Je možné mít paralelně založeno i více programů a částku sjednané pravidelné investice je možné snížit.

Pravidelné investování prostřednictvím RYTMU umožňuje za určitých podmínek  vyšší zhodnocení oproti  jednorázovému investování. Potenciál vyššího zhodnocení je umožněn i snížením vstupních  poplatků, jež klientům  nabízíme,“ říká Ing. Kateřina Palková, ředitelka marketingu a distribuce Pioneer Investments ČR.

Pokud se klient zaváže k pravidelným měsíčním investicím po dobu pěti, resp. deseti let, Pioneer Investments mu nabízí možnost snížení vstupních poplatků až o 50%. V takovém případě je vstupní poplatek za veškeré plánované splátky stržen již z prvního vkladu (jenž je navýšen na trojnásobek měsíčního vkladu) a v následujících letech je již strháván pouze manažerský poplatek. Kumulovaně zaplacený vstupní poplatek tak investorovi nabízí tzv. odložit nákup PL, resp. koupit méně PL na začátku a více v průběhu investování. Takové řešení je výhodné nejen při poklesu trhů, ale uvažujeme-li i slevu na vstupním poplatku také při lineárním růstu fondu až do 10% p. a., resp. 15% při desetileté investici.

Program RYTMUS pro pravidelné investování do všech nabízených fondů skupiny Pioneer Investments je možné sjednat také přímo v Klientském centru Pioneer Investments a prostřednictvím spolupracujících finančních poradců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy