Vy ještě nemáte kartu ISIC?

08.09.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Víte o tom, že pokud vlastníte studentskou kartu ISIC, můžete při cestování, návštěvách kulturních památek nebo např. při sportu požadovat nezanedbatelné slevy?

Téma týdne: Nový semestr začíná

Karta ISIC je v současné době jediným mezinárodně uznávaným dokladem o studiu. Pokud se tedy chystáte vyrazit do světa, rozhodně si jej nezapomeňte pořídit. Je akceptován a distribuován v 95 zemích světa a získáte na něj u nás i v zahraničí tisíce slev v oblasti cestování, kultury, sportu a volného času.

Výhody karty ISIC

ISICMnoho univerzit a škol v ČR i v zahraničí akceptuje kartu ISIC jako oficiální identifikační průkaz studenta školy. Také získáváte přístup k tisícům slev a výhod v oblasti cestování, sportu, stravování, ubytování, vstupů do kulturních památek, muzeí a galerií. ISIC karta je akceptována při koupi zlevněných studentských časových jízdenek MHD ve vybraných městech. Jednou z důležitých výhod je při pořizování vybraného zboží nebo čerpání služby právo získat dva produkty za cenu jednoho. Stačí mít s sebou nejméně jednu další osobu a prokázat se ISIC kartou. Můžete využívat mezinárodní telekomunikační službu ISIConnect a šetřit na mezinárodních hovorech. K dispozici zde máte i hlasovou schránku (rodina a přátelé vám tedy mohou zanechat zdarma zprávu, ať se nacházíte kdekoliv) a možnost posílání textových zpráv z webových stránek na mobilní telefony po celém světě.

Kde můžete požadovat slevy?
Prostředníctvím karty ISIC můžete vyžadovat slevy například na autobusových linkách, v restauracích Mc Donald’s, v hotelech OREA, v Palace Cinemas, T-Mobile, Sportisimo, Knihservis, v pojišťovnách, v klubech, restauaracích, fitness centrech, bazénech či na bowlingu, v celostátní síti obchodů Hudy Sport, Alpinus, Fokus optik, Fotolab, v lyžařských areálech a lyžařských školách, na vstupech do muzeí, galerií, hradů a zámků divadel, kin, apod.

Podmínky pro získání karty ISIC
Kartu ISIC si můžete pořídit, pokud jste žákem nebo studentem řádného prezenčního studia středního odborného učiliště, střední, vyšší odborné nebo vysoké školy (plně uznávané Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR). Minimální věková hranice je stanovena na 14 let. Výjimku tvoří studenti víceletých gymnázií, kde je limit 12 let. K vystavení karty ISIC potřebujete:

  • potvrzený formulář,
  • pasovou fotografii,
  • občanský průkaz,
  • u VŠ studentů index,
  • 250 Kč.

Fintrik: Pokud si založíte studentské konto u České spořitelny, obdržíte příspěvek na ISIC kartu ve výši 200 Kč.

Platnost karty ISIC
Maximální platnost této karty je 16 měsíců, a to vždy od září do prosince následujícího roku.

Fintrik na závěr
V případě, že hledáte kdekoliv ve světě kontakt na některou ze studentských organizací, potřebujete právní, zdravotnickou nebo jinou pomoc (krádež jízdenky, vzkaz rodině, atd.), můžete se jako držitel karty ISIC obrátit v českém jazyce na mezinárodní ISIC Help Line (+44 208 762 8110).

  

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky