500 dní v EU z pohledu CCB Finance

09.09.2005 | , CCB Finance
Tiskové zprávy


Společnost CCB Finance zaznamenala během 500 dnů, které v pondělí 12. 9. 2005 uplynou od vstupu České republiky do Evropské unie, zásadní změnu produktové orientace svých klientů. Klienti, zejména zájemci o koupi ojetého vozu, zareagovali na změnu sazeb DPH okamžitě.

Zatímco před 1. květnem 2004 financovala společnost měsíčně v průměru 2 000 automobilů prostřednictvím leasingu, v červnu a následujících měsících to bylo jen přibližně 100 vozů měsíčně, naopak kolem 2 000 klientů využilo úvěr. Ve stejném poměru, desetinásobně, se během několika dnů překlopily i objemy financovaných částek. Tento trend vydržel až do dnešních dnů.

Pozitivní trend ve vývoji stáří financovaných vozů vysledovala společnost CCB Finance, která je v České republice jednou z předních společností ve financování ojetin. Průměrné stáří prodaných vozů se snížilo za období od vstupu do EU zhruba o půl roku. Dynamický rozvoj společnosti navíc přinesla orientace i na financování nových vozů, což se projevilo i v pololetních hospodářských výsledcích roku 2005, když se objem financované částky nových vozů oproti roku 2004 zvýšil více než desetinásobně. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy