Úřad povolil spojení soutěžitelů Ahold a Julius Meinl

09.09.2005 | , ÚOHS
Tiskové zprávy


Úřad pro ochranu hospodářské soutěže svým prvostupňovým rozhodnutím ze dne 2. září 2005 povolil navrhované spojení soutěžitelů Ahold Czech Republic, a.s. a JULIUS MEINL, a.s. Společnost Ahold tak bude moci získat maloobchodní síť 67 prodejen JULIUS MEINL na území České republiky.

Úřad se při posuzování možných dopadů spojení na hospodářskou soutěž zaměřil na oblast, v níž se aktivity spojujících se subjektů překrývají, tedy na trh maloobchodního prodeje zboží potravinářského charakteru a doplňkového sortimentu výrobků denní potřeby konečným spotřebitelům.

Ze šetření Úřadu vyplývá, že na trhu maloobchodního prodeje zboží denní potřeby v České republice bude spojením vzniklý subjekt i nadále čelit silné konkurenci a že na něm neexistují žádné významné právní či administrativní bariéry, které by bránily vstupu nových soutěžitelů. Spojení rovněž nebude mít negativní dopad z hlediska možnosti výběru zboží pro konečného spotřebitele. Úřad proto konstatoval, že realizací spojení nedojde k podstatnému narušení hospodářské soutěže a navrhované spojení povolil. Rozhodnutí dosud nenabylo právní moci.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy