ČSOB úvěry na bydlení jsou ještě dostupnější

17.10.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB od října nabízí svým klientům řadu novinek v oblasti financování bydlení a přichází se zcela novým produktem ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů.  

ČSOB Půjčka na lepší bydlení
Banka výrazně snížila úrokovou sazbu u spotřebitelského úvěru ČSOB Půjčka na lepší bydlení na 5,9% p.a. z původních až 10,9% p.a., přičemž se jedná o jednotnou sazbu garantovanou pro všechny žadatele a všechny doby splatnosti. S touto sazbou se Půjčka na lepší bydlení stává přímým konkurentem úvěrů ze stavebního spoření. „K získání půjčky nemusí mít klient dopředu nic naspořeno a banka mu může půjčit až 300 tisíc Kč bez zajištění. Pokud klient o půjčku žádá dohromady s další osobou jako spolužadatelem, tak banka může půjčit dokonce až 600 tisíc Kč bez zajištění,“ uvedl Jan Klouček, zodpovědný v ČSOB za úvěry na bydlení a dodal „navíc umožňujeme zpětné proplácení dokladů a prostředky má klient k dispozici do druhého dne od podpisu smlouvy.“
ČSOB Půjčku na lepší bydlení je možné splácet až 10 let a čerpat prostředky lze až 6 měsíců od podpisu smlouvy. Půjčku je možné kdykoliv předčasně splatit bez sankce.

ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů
Zcela nový produkt usnadňuje cestu k vlastnímu bydlení klientům, kteří nemohou z různých důvodů využít standardní hypotéku. Banka ze svých požadavků škrtla nutnost doložit při žádosti o hypotéku příjmy zájemce. Díky této hypotéce si mohou vzít úvěr i ti, kteří by ho podle schématu ověřování bonity nebyli schopni získat, ale jejich finanční situace jim dovoluje splácení hypotéčního úvěru bez problému. „Po novince zřejmě sáhnou především podnikatelé – fyzické osoby, jejichž výše příjmů uvedená v aktuálním daňovém přiznání není pro získání jiného typu hypotéky dostačující. Rovněž tento produkt mohou využít i lidé , kteří pobírají vyšší příjmy kratší dobu, např. rodiče na mateřské dovolené, jež nemohou předložit několika měsíční potvrzení o příjmech,“ uvádí Klouček.
ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů může být využita jak pro koupi a výstavbu, tak i pro rekonstrukci. Minimální výše úvěru činí 200 tisíc a maximální 5 milionů korun. Úvěr je poskytován do 50% hodnoty nemovitosti, přičemž hodnota zástavy musí být alespoň jeden milion korun. Stejně jako u běžné hypotéky si klienti mohou půjčit na 5 až 30 let s tím, že úrokovou sazbu je možné zafixovat na jeden rok až 30 let. Úrokové sazby lze snížit o bonus až 0,25% při zasílání příjmu na účet u banky a uzavření ČSOB pojištění.

Hypotéka nově s možností mimořádné splátky a zpětného proplacení faktur
ČSOB připravila od října pro všechny žadatele o hypotéku dvě velmi zajímavé novinky. Zejména zájemci o delší doby fixace úrokové sazby jistě ocení možnost předčasně splatit část úvěru, což byla doposud přece jen nákladnější záležitost. Předčasnou mimořádnou splátku je možné sjednat si už při podpisu úvěrové smlouvy, její uzavření však nemá žádný vliv na úrokovou sazbu sjednávané hypotéky. Tato splátka nesmí přesáhnout 50 % výše úvěru a bude zpoplatněna 1 % z výše mimořádné splátky. Své příznivce si jistě najde i možnost zpětného proplacení faktur až do výše 75 % úvěru s platností 24 měsíců zpětně od data podpisu žádosti o úvěr.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy