První komunikátor (messenger) v Evropě pro dopravní branži integrovaný s burzou nákladů

21.10.2005 | , LOG-IN-TRANS
Tiskové zprávy


Na českém trhu se objevil obchodní komunikátor pro dopravu TRANS - speciálně projektovaný pro dopravní a logistickou branži. Je to pravděpodobně první příklad využití technologie Instant Messaging, čili obchodní online komunikace, výhradně pro jednu branži.

Lze se právem domnívat, že využití této technologie v oboru dopravy je příslovečný zásah do černého. Není tajemstvím, že jedním z nejdůležitějších faktorů, které rozhodují o úspěchu v oboru dopravy a spedice, je čas. Kdo první získá informaci o volném nákladu nebo vozidle, ten nejčastěji získá dopravní zakázku. Komunikátor, jak již sám překlad z angličtiny ukazuje (Instant Messaging – čili okamžité předávání zprávy), jsou v tomto ohledu téměř ideálním řešením. Zpráva napsaná dopravcem je okamžitě dostupná jeho partnerům.

Komunikátor TRANS je integrován s burzou volných nákladů a vozidel, má instalované volitelné funkce expresního nahlášení nákladů a možnost definování skupin odběratelů, kteří by měli obdržet danou zprávu. Je to nástroj značně zvyšující akceschopnost a rychlost předávání informací, čímž významně zlepšuje organizaci práce dopravců a logistiků. Komunikátor TRANS kromě toho zajišťuje šifrování údajů a ochranu před viry. 

Mnoho osob již využívá všeobecně dostupné komunikátory (messengery - chat) typu ICQ nebo MSN Messenger, avšak jejich používání v obchodních stycích sebou nese jistá nebezpečí a určitá omezení. Základním problémem je chybějící autorizace. Uživatel si nemůže být jist, s kým mluví, a není také známo, jakou firmu daná osoba zastupuje, jakou plní funkci a jaké má kompetence. Na komunikátoru TRANS jsou údaje o každé firmě, která má přístup k systému,  důkladně prověřovány, a na jejich základě je  provedena autorizace firmy.

Další předností komunikátoru TRANS je archivace – veškeré hovory jsou uchovávány na centrálním serveru, a ne na počítači uživatele, díky tomu v případě havárie počítače, např. následkem působení virů, nebude archiv rozhovorů a ujednání poškozen. 

Po několikaměsíčním provozu využívá stále komunikátor TRANS již více než 10 tisíc firem z několika evropských zemí, počet aktuálních hlášení nákladů na burze činí průměrně 8 tisíc denně a počet hovorů činí 150 tisíc měsíčně. Díky využití aplikace komunikátoru mohou uživatelé systému okamžitě projednat a dohodnout podmínky zakázky. Uživateli systému jsou nejen spediční a dopravní firmy, ale také osoby zastupující dopravní oddělení běžných firem, které disponují volnými auty nebo potřebují převézt náklad. 

Toto řešení může zrevolucionizovat evropský dopravní trh a významně snížit počet jízd prázdných vozů tím, že usnadní kontakt mezi dopravci a firmami udělujícími zakázky na převezení nákladů.   

Komunikátor je rovněž znamenitým nástrojem interní komunikace mezi pracovníky větších firem, např. firem s několika provozovnami. Vysoké výdaje na telefonní hovory spedice mohou být nyní redukovány prakticky na nulu. Hovory přes komunikátor jsou totiž bezplatné.

Systém komunikátorů využívají jak malé firmy, tak velcí potentáti dopravního, spedičního a logistického trhu. Komunikátor TRANS si můžete bezplatně stáhnout ze stránky www.logintrans.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy