LYNX nejprodávanější českou značkou počítačů

03.11.2005 | , LYNX
Tiskové zprávy


 LEVI International a.s., přední distributor PC komponent na českém trhu, výrobce osobních počítačů a serverů LYNX, distributor periferií, softwaru, síťových řešení včetně WLAN, mobilních telefonů, příslušenství mobilních telefonů a držitel certifikátu ISO 9001:2001, oznamuje vynikající prodejní výsledky značky LYNX ve třetím kvartále roku 2005.

Právě publikovaná pravidelná kvartální analýza společnosti Gartner ukazuje, že přestože trh desktopů v České republice mírně klesá, LYNX si zachoval vysoce nadprůměrnou dynamiku růstu a poprvé v celkovém objemu prodejů předstihl všechny své české konkurenty.

„Z prodejních výsledků máme samozřejmě obrovskou radost. I když při startu projektu LYNX na podzim 2000 zaznívalo mnoho hlasů o tom, že trh PC je již obsazen a pro novou konkurenci už není místo. Byli jsme přesvědčeni, že coby vedoucí distributor PC komponent na trhu uspějeme. V prvních letech jsme investovali především do zvýšení známosti značky a budování dealerské sítě mezi našimi komponentovými zákazníky. Vždy jsme stavěli na rychlých dodávkách, okamžitém řešení reklamací a používání komponent s výborným poměrem ceny a výkonu. Cestou nejnižší ceny jsme nikdy nešli. Jak český trh postupně „dozrával“, zákazníci si ve stále větší míře uvědomovali, že nákup počítače za nejnižší cenu není vždy výhrou a že původní „výhodný nákup“ se může proměnit v noční můru – vysoká poruchovost levných komponent, zdlouhavé řešení reklamací, neprofesionální servis. Žádný produkt se však neprodá sám – za úspěchem značky LYNX stojí nejen všichni zaměstnanci LEVI International a.s., kteří se na projektu podílí, ale zejména naši partneři, kteří počítače LYNX prodávají a jsou v každodenním kontaktu s koncovými zákazníky. Chtěl bych jim tímto poděkovat a věřím, že i pro ně je tento úspěch spojen s příjemným pocitem z toho, že vsadili na ‚správného koně‘“, uzavřel Leoš Kalandra, marketingový ředitel LEVI International a.s.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy