Přední americké akcie stouply díky firmě Johnson & Johnson

15.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 15. listopadu (ČTK) - Přední americké akcie posilovaly v čele se společností Johnson & Johnson, které se podařilo dojednat nižší cenu za převzetí výrobce zdravotnických zařízení Guidant. K růstu přispěl i výrobce letadel Boeing, jenž ohlásil první zakázky na novou verzi letounu 747.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SEČ, vzrostl o 0,16 procenta na 10.713,90 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se však snížil o 0,17 procenta na 2197,21 bodu.

Společnost Johnson & Johnson vyřešila spor s firmou Guidant a za 21,5 miliardy dolarů (asi 540 miliard Kč) ji převezme. Cena je zhruba o čtyři miliardy dolarů nižší, než Johnson & Johnson nabídl loni v prosinci. Důvodem jsou problémy s kvalitou výrobků, které musel Guidant nahrazovat.

Maloobchodní firma Target oslabovala poté, co oznámila, že tempo růstu tržeb v prodejnách otevřených minimálně rok nedosáhne původně očekávaných čtyř až šesti procent. To oslabilo naděje na vysoké výdaje amerických spotřebitelů ve vánoční sezoně, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK