RM-Systém zastavil propad a získal 1,1 procenta

16.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. listopadu (ČTK) - Akcie kótované v mimoburzovním RM-Systému ve středu po šesti ztrátách v řadě posílily. Nákupní objednávky převažovaly od zahájení a s koncem obchodů se poptávka ještě stupňovala. Nakonec index třiceti hlavních emisí PK 30 vyrostl o 1,09 procenta na 2198,42 bodu, shrnul RM-Systém.

Celkové obchody klesly hlouběji pod letošní průměr na 4,3 milionu korun po úterním objemu šest milionů korun. Ve čtvrtek se s cennými papíry neobchoduje kvůli státnímu svátku.

Nejlepší výkon za poslední týden předvedly akcie společnosti Setuza, které vyrostly o 6,25 procenta na 510 korun. Vláda dnes schválila převod pohledávky za Setuzou z České konsolidační agentury na Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond. Tento krok byl původně základem řešení, podle nějž měl stát v Setuze získat většinový podíl. Protože se ale neuskutečnil včas, ovládla Setuzu společnost Český olej.

Dařilo se i akciím firmy Toma s přírůstkem 5,77 procenta na 410 korun. Petrochemický holding Unipetrol si polepšil o 2,25 procenta na 231,2 koruny. Naproti tomu akcie Rybářství Třeboň se zřítily o 9,68 procenta na 1236 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK