Ford svolává k revizi téměř 226.000 vozů v USA a Kanadě

16.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


DETROIT 16. listopadu (ČTK) - Americká automobilka Ford Motor svolává k revizi téměř 226.000 vozů ve Spojených státech a Kanadě kvůli hrozbě požáru. Oznámila to mluvčí společnosti Kristen Kinleyová. Dodala, že v souvislosti se zjištěným nebezpečím požáru nebyly hlášeny žádné nehody či zranění.

Firma svolává 127.493 sedanů Ford Five Hundred a Mercury Montego a dodávek Freestyle kvůli možné poruše pásů, které spojují nádrž s karoserií. Tato porucha by mohla vést ke vznícení vozidla. Opatření se týká rovněž 98.444 sedanů Crown Victoria, Lincoln Town Car a Mercury Grand Marquis, u nichž by mohl požár vyvolat kabel u baterie.

Společnost Ford se v současnosti snaží zlepšit kvalitu svých produktů a zastavit ztráty v severoamerické divizi, která se potýká s ostrou konkurencí ze strany zahraničních automobilek. Firma byla v září nucena svolat k revizi téměř čtyři miliony vozů kvůli hrozbě vznícení motoru, připomíná agentura Reuters.

Automobilka Ford hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistou ztrátou 284 milionů dolarů, zatímco rok dříve měla zisk 266 milionů USD. Podnik se chystá na optimalizaci počtu továren a předpokládá, že jich část zavře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK