Bývalý šéf Telecomu Berdár pracuje pro firmy Stapro a ProGamers

20.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 20. listopadu (ČTK) - Bývalý šéf Českého Telecomu Gabriel Berdár (40) začal od listopadu pracovat pro pardubickou softwarovou firmu Stapro, která dodává manažerské informační systémy pro nemocnice. Berdár spojil profesionální kariéru také s firmou ProGamers, která podniká v oblasti hraní on-line her. Napsal to týdeník Euro.

Ve společnosti Stapro podepsal Berdár roční kontrakt jako exekutivní konzultant. "Budu se podílet zejména na rozvoji společnosti a na zvýšení její hodnoty. Po odchodu z Českého Telecomu jsem dostal řadu velmi lukrativních nabídek, ale vybral jsem tuto středně velkou českou firmu proto, že v ní vidím velkou výzvu i pro sebe," řekl Berdár listu.

Práce ve firmě ProGamers bude prý pro Berdára podobná jako v podniku Stapro. Majitel firmy Daniel Mikšovský zavolal Berdárovi po jeho ukončení působení v Českém Telecomu. "Začali jsme diskutovat o tom, jakým způsobem lze dále rozvíjet ProGamers. Teď už máme plán, obchodní model a stanovili jsme priority, včetně aktivit směřujících k mezinárodni expanzi v rámci středoevropského regionu," poznamenal Berdár.

Šéfem Českého Telecomu se stal Berdár před více než dvěma lety. Jeho prvořadým úkolem bylo připravit největšího poskytovatele telekomunikačních služeb v Česku na privatizaci. Ta se završila 16. června, kdy španělská Telefónica převzala 51,1 procenta akcií Telecomu, za které zaplatila 82,6 miliardy korun.

Berdár zahájil kariéru jako obchodní manažer Strojimportu. Později působil v několika technologických firmách v pozicích zaměřených na obchod, například v české dceřiné firmě IBM nebo Digital Equipment. V roce 1995 nastoupil do Xeroxu, v roce 1998 do Dell Computer.

Před několika měsíci začal být Berdár stíhán za to, že po květnovém napadení neznámými pachateli střílel po autě nevinných lidí, které si spletl s útočníky. Stíhání bylo v září zastaveno a případ odložen. Před měsícem pověřená nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká dala pokyn k opětovnému prošetření jeho případu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK