Živnostenská banka a česká pobočka HVB Bank se zatím nespojí

21.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. listopadu (ČTK) - Živnostenská banka a česká pobočka HVB Bank se zatím nespojí. Spojení obou bank se mělo podle některých médií uskutečnit v nejbližší době. HVB Bank Czech Republic je totiž součásti skupiny HVB Group, jejímž majitelem se stala italská UniCredit, která vlastní Živnostenskou banku. Obě české banky však budou zatím pouze součástí nově vzniklé skupiny UniCredit Group.

"V současné chvíli nebyla učiněna žádná rozhodnutí týkající se integračního procesu na lokálních trzích. Po uzavření jednání mezi HVB Group a UniCredit budou jednotlivé trhy střední a východní Evropy důkladně analyzovány. Rozhodnutí ohledně následných kroků bude učiněno po vyhodnocení těchto analýz," informovala mluvčí české pobočky HVB Bank Petra Kopecká.

Přesto se v následujících týdnech v českých médiích uskuteční kampaň informující o vzniku nové bankovní skupiny UniCredit Group, která bude právě prostřednictvím HVB Bank a Živnostenské banky působit také v České republice. Mediální kampaň však slouží pouze k oznámení obchodního spojení skupin UniCredit a HVB a netýká se konkrétních kroků na českém trhu.

Celková aktiva obou českých bank přesáhnou 200 miliard korun, díky čemuž se stane UniCredit Group čtyřkou na českém bankovním trhu s více než sedmiprocentním tržním podílem. Obě banky budou mít dohromady téměř 200 tisíc klientů a 65 poboček. Zatím ale budou působit odděleně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK