Pojišťovna Genworth Financial vstoupí příští rok na český trh

15.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 15. prosince (ČTK) - Přední světová pojišťovna Genworth Financial oznámila vstup na český trh. Prvním produktem, který společnost v Česku nabídne, bude pojištění schopnosti splácet finanční závazky. Přípravu produktů pro vybrané finanční instituce plánuje počátkem roku 2006. Pojišťovna o tom informovala v tiskové zprávě.

Pojištění schopnosti splácet pomáhá klientům dostát závazkům při splácení větších finančních závazků, jako jsou například hypotéky, osobní půjčky či úvěry z kreditních karet, a to v případě nemoci, ztráty zaměstnání, dočasné neschopnosti pracovat, trvalé invalidity nebo smrti.

Ředitelem české pobočky v Praze bude jmenován Petr Krejčí. Nová pobočka získala 7. dubna 2005 licenci od Britského úřadu pro finanční služby a 27. dubna od státního dohledu nad pojišťovnictvím a penzijními fondy při ministerstvu financí.

"Český trh je pro nás velice zajímavý, neboť vykazuje stálý růst v oblasti spotřebitelských půjček," uvedl viceprezident Genworth Financial Angel Mas. Do ČR přichází společnost krátce poté, co zahájila činnost v Polsku. Oba tyto kroky jsou podle něj součástí expanzivní strategie pro střední a východní Evropu.

Genworth Financial, která je světovým lídrem v pojištění schopnosti splácet, je na trhu přes třicet let. Společnost je předním pojišťovacím holdingem, poskytujícím služby pojištění v oblasti zajištění životního standardu, penzijního pojištění, pojištění investic a hypoték. Působí ve 24 zemích a služby poskytuje více než 15 milionům klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK