Skanska zvýší příští rok svým zaměstnancům mzdy až o pět procent

20.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 20. prosince (ČTK) - Největší stavební firma na domácím trhu, Skanska CZ, zvýší v příštím roce zaměstnancům dělnických profesí mzdy v průměru o pět procent. Technicko-hospodářským pracovníkům stoupnou mzdy v průměru o čtyři procenta. Průměrná mzda ve firmě činila v říjnu zhruba 32.300 korun. Řekl to Ondřej Šuch ze skupiny Skanska CZ, ve které pracuje kolem 7000 lidí.

"Předpokládáme mírný nárůst počtu zaměstnanců, zejména v souvislosti s rozvíjejícími se aktivitami na Slovensku," uvedl Šuch. Mezi nejvýznamnější stavby firmy Skanska na Slovensku patří výstavba dálničního přivaděče D2 Lamačská cesta - Staré Grunty, ražba tunelu Sitina či modernizace části železničního koridoru Bratislava - Trnava.

V České republice staví Skanska například nové ústředí ČSOB v Praze 5 Radlicích, kancelářskou budovu Luxembourg Plaza v Praze 3 či tzv. Nové spojení, které zahrnuje celkovou modernizaci a následné propojení všech důležitých nádraží v Praze a napojení na hlavní železniční tepny v republice. Firma staví rovněž byty, v listopadu například zahájila práce na výstavbě 80 bytů v Praze Malešicích.

Firmě Skanska v České republice a na Slovensku stoupl loni čistý zisk meziročně téměř o 29 procent na 1,12 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 3,3 procenta na 29,5 miliardy korun.

Skupina Skanska se sídlem ve Švédsku je třetí největší stavební společností na světě. Vedle České republiky, Slovenska a Skandinávie působí i v USA, Jižní Americe a Velké Británii. Celkově koncern zaměstnává 55.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK