Německá firma Trumpf chce v Liberci postavit závod za 450 mil. Kč

22.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


LIBEREC 22. prosince (ČTK) - Německá skupina Trumpf, největší evropský výrobce obráběcích strojů a průmyslových laserů, chystá výstavbu nového závodu v Liberci. Do dvou let chce v Doubí u Liberce vybudovat závod za 450 milionů korun, který by nabídl kolem 60 pracovních míst. ČTK o tom dnes informovala projektová manažerka agentury CzechInvest Eva Bernardová.

Továrna v Doubí by měla vyrábět skladovací systémy pro uložení plechů a součásti strojů na jejich obrábění. "Českou republiku, potažmo město Liberec, jsme vybrali především na základě vynikající infrastruktury," uvedl mluvčí společnosti Trumpf Ingo Schnaitmann. Město je v blízkosti saského výrobního závodu v Neukirchu, navíc má Liberec technickou univerzitu, která firmě zajistí vysoce kvalifikované zaměstnance. Česko je podle Schaitmanna pro Trumpf tradičně důležitým trhem.

Trumpf Group se zaměřuje hlavně na zpracování plechů pro jejich další stříhání, formování, laserové zpracování a ohýbání. V oboru průmyslových laserů a laserových systémů je společnost světovým lídrem a má 45 poboček v téměř ve všech státech Evropy a také v Severní i Jižní Americe a Asii. Skupina zaměstnává 6500 lidí a ve fiskálním roce 2004/2005 uskutečnila zakázky za 1,4 miliardy eur (42 mld. Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK