Americké akcie dopoledne rostly díky vývoji na trhu práce

22.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 22. prosince (ČTK) - Akcie předních amerických korporací dopoledne rostly díky příznivému vývoji na trhu práce. Na akciový trh ale přišly také smíšené výsledky hospodaření technologických firem a zpráva o mírném růstu spotřebitelských výdajů.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času se zvýšil o 0,22 procenta na 10.857,9 bodu. Index trhu Nasdaq v poledne, tedy v 18 hodin SEČ, vzrostl o 0,3 procenta na 2238,5 bodu.

Ministerstvo práce uvedlo, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v minulém týdnu klesl na 318.000. Proti předchozímu týdnu se údaj snížil o 13.000. Ministerstvo obchodu pak oznámilo, že osobní příjmy i osobní výdaje rostly mírným tempem, stouply o 0,3 procenta.

Znepokojivé výsledky zveřejnil Micron Technology. Pro akcie v technologickém sektoru to znamená vyšší riziko prodejních příkazů. Emise z odvětví si tento měsíc nevedou nejlépe, protože se pozornost investorů stočila k jistějším investicím do akcií velkých korporací.

Obchodníci připomínají, že zobchodované objemy teď před koncem roku nejsou vysoké. Trh má proto potíže růst, přestože má k dispozici příznivé údaje, napsala agentura AP, hodnoty indexů poskytla agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK