Autostrade chce, aby antimonopolní úřad prošetřil tendr na mýtné

28.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. prosince (ČTK) - Italská společnost Autostrade, která se neúspěšně ucházela o zakázku na zavedení a provozování mýtného v ČR, požádala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže o prošetření tohoto tendru. Vedení společnosti Autostrade v tiskové zprávě zaslané ČTK podání stížnosti zdůvodnilo neoprávněným vyloučením firmy z tendru na mýtné, porušením zásad transparentnosti, rovného zacházení a výběrem uchazeče, který nesplňuje podmínky této soutěže.

Antimonopolní úřad se již výběrovým řízením na mýtné zabývá od poloviny prosince, kdy podnět podalo sdružení Mytia, jež ministerstvo dopravy z tendru stejně jako další dva uchazeče vyřadilo. Ministerstvo dopravy kvůli tomu zatím nemůže s vítěznou rakouskou firmou Kapsch uzavřít smlouvu na dodávku elektronického mýtného.

"Musíme trvat na tom, co jsme již několikrát opakovali - tedy že Autostrade splnila veškerá požadovaná kritéria tendru a její vyřazení je výsledkem svévolné interpretace zadávací dokumentace a zákona o veřejných zakázkách," uvedl generální ředitel Autostrade Giovanni Castellucci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK