ČSOB vstoupí do nového roku s nabídkou tří nových zajištěných fondů

29.12.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB začne od 2. ledna 2006 upisovat tři nové zajištěné fondy. Nejzajímavějším z nich je naprostá novinka na českém trhu - zajištěný korunový fond zaměřený na akciové trhy východní a jihovýchodní Asie a Austrálie – fond ČSOB Asijského Růstu 1. Dalšími nově nabízenými zajištěnými fondy jsou ČSOB Světového růstu+ 8 a ČSOB Světový Click USD+ 5. ČSOB navíc pro drobné klienty od nového roku připravila již desátou emisi ČSOB Spořícího programu Maximal Invest.

Přestože byly v letošním roce asijské ekonomiky a trhy finančně zatížené událostmi z předchozího roku (např. tsunami, teroristické útoky, rekordní cena ropy), akciové trhy v tomto regionu většinou posilovaly. Korea, Taiwan, Hong Kong, Thajsko a Japonsko patří dnes mezi země s velmi rychle rostoucí ekonomikou. Akciové trhy zde za poslední tři roky rostly v průměru o více než 20 % ročně. „V delším časovém horizontu má celý asijský region velmi vysoký potenciál růstu. Proto přicházíme se zajištěným fondem ČSOB Asijského Růstu 1, který našim klientům umožní se na očekávaném vzestupu podílet,“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu.

Fond ČSOB Asijského Růstu 1 investuje do hlavních indexů Asie a Austrálie. Zajišťuje minimálně vyplacení vložené investice, maximální výnos není omezen. Fond nejvíce vydělá, pokud akcie za investiční období co nejvíce vzrostou. Zajištěný fond ČSOB Světového Růstu+ 8 je vázán na vývoj koše třiceti světových akcií s velmi pozitivním výhledem a má stejnou strukturu připsání výnosu jako asijský fond. Pro klienty vlastnící americké dolary je určen ČSOB Světový Click USD+ 5. Fond při splatnosti vyplatí výnos odvozený od vývoje indexů DJ EuroStoxx 50 a S&P 500, minimální zhodnocení bude činit 10%. „ČSOB Světový Click USD+ 5 výnosy zaklikává průběžně, proto se mu bude dařit i při relativně mírném růstu cen akcií,“ doplnil Barta.

V období od 2. ledna do 16. února 2006 bude ČSOB na všech pobočkách prodávat také již desátou emisi ČSOB Spořícího programu Maximal Invest. Ten má garantované minimální zhodnocení ceny jednotky ve výši 9,85 % a maximální ve výši 74,81 %. „Součástí ČSOB Spořícímu programu Maximal Invest je volitelné pojištění pro případ trvalého tělesného poškození následkem úrazu. V případě dopravní nehody nabízíme dvojnásobné pojistné plnění zdarma,“ uvedl Ondřej Heřman, manažer útvaru spoření a investice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy