RM-Systém zakončil rok za zvýšených obchodů mírným růstem

29.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. prosince (ČTK) - Poslední možnost v tomto roce nakoupit či prodat cenné papíry v mimoburzovním RM-Systému ve čtvrtek přilákala na trh zvýšený počet investorů. Obchody se ztrojnásobily na 26,7 milionu korun. Ceny akcií pak rozšířily letošní rekordní zisk o 0,14 procenta na závěrečných 2364,98 bodu, uvedl RM-Systém.

Investoři se nejvíce zaměřili na Český Telecom, jejíž akcie při takřka dvanáctimilionovém objemu vyrostly o 0,34 procenta na 529,4 koruny. Následoval ČEZ s přibližně polovičními obchody; jeho akcie naopak oslabily o 0,05 procenta na 730,2 koruny.

Překvapením byly akcie společnosti Silon, které změnily majitele v hodnotě přesahující čtyři miliony korun, když v předešlých osmi dnech se zobchodovala pouhý jeden kus. Silon měl ale možná na trhu derniéru. Firma Silon má být do konce roku vymazána z obchodního rejstříku přechodem jmění na hlavního akcionáře Rustige Holding, pokud někdo nepodá odvolání.

V roce 2006 se v RM-Systému začnou nakupovat a prodávat cenné papíry hned v pondělí 2. ledna. Na pražské burze se bude letos naposledy obchodovat v pátek 30. prosince.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK