V obchodech propukly novoroční slevy, ceny klesly až o 80 procent

02.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. ledna (ČTK) - V tuzemských obchodech naplno propukly novoroční výprodeje a ceny některého sezonního zboží klesly až o 80 procent. Výrazně levněji lidé v těchto dnech nakoupí nejen zimní textil a obuv, ale také hračky, spotřební elektroniku či nábytek. Slevové akce budou v obchodech pokračovat celý leden. Obchodníci díky výprodejům přilákají po Vánocích do obchodů více lidí a uvolní si místo pro nové zboží.

Až 80procentní slevy sezonního zboží ode dneška avizují hypermarkety Interspar. Například zimní pánský kabát lze nyní v Intersparu koupit za 1490 korun, což je polovina původní částky. Ceny vybrané spotřební elektroniky v Intersparu klesly zhruba o třetinu a hraček Lego až o 50 procent.

Další velkou vlnu výprodejů dnes odstartoval obchodní řetězec Tesco, který zlevnil zimní textil až o 70 procent. Spotřební elektroniku, hračky, sportovní potřeby a nářadí Tesco nabízí až o 50 procent levněji. "Zájem o novoroční slevy je obrovský. Nejvíce se prodává zlevněné oblečení," řekla Ivana Dubnová ze společnosti Tesco Stores ČR. Mnoho Čechů se podle Dubnové již naučilo vyčkat například s nákupem oděvů na období slev. "Rok od roku mají proto výprodeje stále větší ohlas," podotkla.

Novoroční výprodeje se letos týkají také nábytku a bytových doplňků. Například společnost Sconto Nábytek dnes zlevnila nábytkářské zboží až o 60 procent.

Novoroční slevy v nejbližších dnech odstartuje obchodní řetězec Carrefour. "Slevy sezonního zboží budou až 70procentní," řekla mluvčí společnosti Carrefour Jana Havlíčková. Tento týden zahájí výprodej síť elektroprodejen Datart, která zlevní několik stovek druhů výrobků o deset až 15 procent. U vybraných výrobků budou slevy až 60procentní.

Mnohé obchodní řetězce spustily sezonní výprodeje již před loňskými vánočními svátky, kdy postupně zlevnily část zimního textilu. Další výprodeje začaly hned po Vánocích. Například hypermarkety Hypernova zlevnily až o 60 procent hračky, sportovní potřeby, textil a elektrovýrobky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK