MMR dalo podnět ke kontrole Sunny Days kvůli pojištění

06.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. ledna (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj zaslalo na živnostenský úřad Prahy 5 podnět ke kontrole cestovní kanceláře Sunny Days, protože není od 1. ledna 2006 pojištěna proti úpadku. Uvedl to server Euro OnLine s odvoláním na mluvčí MMR Radku Burketovou. Povinné pojištění, které měla CK sjednáno u Generali Pojišťovny, skončilo 31. prosince 2005.

"V případě, že CK pojištěna nebude, žádáme, aby byla této CK odebrána příslušná koncesní listina. Zákon o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu stanovuje, že CK je povinna po celou dobu své podnikatelské činnosti mít uzavřenu pojistnou smlouvu," upřesnila Burketová.

Zástupci cestovní kanceláře tvrdí, že jednání o uzavření smlouvy s Generali nyní probíhají. "O pojištění s cestovní kanceláří Sunny Days na rok 2006 jednáme, zatím uzavřeno nebylo," řekl Euru Radim Hamáček z marketingového oddělení pojišťovny Generali. Zda uvedená CK pojištění proti úpadku u Generali na letošní rok získá, odmítl upřesnit. Předpokládá však, že jednání bude ukončeno brzy.

Asociace cestovních kanceláří se k pojištění Sunny Days odmítla vyjádřit s odkazem na obchodní tajemství, uvedlo Euro.

Sunny Days je pátou největší cestovní kanceláří. Předloni zvýšila tržby o 150 procent na 900 milionů korun a přepravila 73.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK