T-Mobile bude nabízet zákazníkům přenesení čísla za korunu

10.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. ledna (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile bude lákat nové klienty na možnost přejít k němu se svým současným číslem za symbolickou korunu. To se bude týkat zájemců o některý z tarifních programů a cena bude platit do konce března. Zájemci o předplacenou službu Twist zaplatí za přenesení čísla 499 Kč a získají počáteční kredit 300 Kč. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Nabídka pro tarifní klienty se tak příliš neliší od konkurenčního Eurotelu, který nabídne přenesení čísla zdarma. Třetí operátor Oskar Vodafone zatím cenu nezveřejnil. Podle mluvčího Jakuba Hrabovského se bude odvíjet od toho, jaké stanoví Český telekomunikační úřad propojovací poplatky mezi operátory.

T-Mobile bude zákazníky konkurence lákat na několik bonusů. V případě podpisu smlouvy o využívání některého z tarifů po dva roky si budou moci uživatelé vybrat z nabídky volných minut do všech domácích sítí navíc po dobu 12 měsíců, volných SMS nebo službu Internet+ zdarma po dobu tří měsíců.

Zatímco cena pro zákazníky je věcí každého operátora, firmy vedou pře o to, kolik si budou účtovat mezi sebou. Zatímco Eurotel i T-Mobile vyčíslily náklady na přenesení čísla, které budou od přijímacího operátora požadovat, zhruba na 1500 až 2000 korun, Oskar navrhuje 65 korun a na vysoké požadavky konkurence si stěžoval u ČTÚ. Ten zatím nerozhodl.

Zavést přenositelnost čísel do poloviny ledna mobilním operátorům ukládá telekomunikační zákon. Podle odhadů expertů službu ročně využijí dvě až tři procenta z více než 11 milionů telefonních čísel. Celkové náklady na zavedení přenositelnosti operátoři odhadli na miliardu korun. V pevných sítích již služba funguje tři roky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK