ČSOB prodala deset domů za 3,2 mld Kč, stěhuje se z centra Prahy

12.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. ledna (ČTK) - Československá obchodní banka prodala deset domů v centru Prahy za 3,2 miliardy Kč. Peníze použije na financování svého nového centra v Praze - Radlicích. Dosavadní pobočky ČSOB však v budovách v centru hlavního města zůstanou, uvedla banka v tiskové zprávě.

Nové sídlo na pražském předměstí by mělo být hotovo do konce letošního roku a poté se do něj přesune zhruba 2400 zaměstnanců banky, všechny útvary ústředí a některé z menších dceřiných společností. Budovy v centru města bude ČSOB využívat až do jara 2007 a poté si pronajme prostory tamních poboček.

Sedm domů včetně centrály Na Příkopě získala do společného majetku realitní skupina Lordship a společnost Immoeast, dceřiná společnost rakouského realitního fondu Immofinanz. Budovu na Senovážném náměstí získalo již loni slovensko-belgické konsorcium firem J&T a Buelens.

Komplex budov Na Poříčí získala developerská společnost Orco Property Group. Viceprezident společnosti Aleš Votruba uvedl, že společnost plánuje upravit budovy pro více nájemníků a oživit pasáž spojující ulici Na Poříčí s Masarykovým nádražím novými obchody a službami.

Majetkový podíl ČSOB v budově naproti Kongresovému centru koupila společnost Průmstav se dvěma partnery, firmou Stavební a Inženýrská společnost a rakouským partnerem Plan und Bau.

Prodej sídel ČSOB patří k největším realitním událostem poslední doby. "Poprvé na českém realitním trhu bude najednou uvolněna tak významná kapacita v samém turistickém centru metropole, především v městské části Praha 1," uvedl mluvčí banky Milan Tománek. O prodeji již informovaly dnešní Hospodářské noviny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK