CCS: Benzin za poslední týden zdražil o 24 haléřů na 28,36 Kč

16.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. ledna (ČTK) - Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil za uplynulý týden v průměru o 24 haléřů na 28,36 koruny za litr. Cena nafty ve stejném období stoupla téměř o deset haléřů na nedělních 27,94 koruny za litr. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti CCS.

Růst cen paliv předpovídali ekonomové, podle kterých na růst cen působí zdražování na evropských velkoobchodních trzích.

Nejlevněji mohou motoristé v těchto dnech podle CCS nakoupit benzin v Královéhradeckém kraji, kde litr stojí v průměru 27,94 koruny. Ve všech ostatních krajích je to více než 28 korun. Nejvyšší cena je nadále na Vysočině, kde litr stojí 28,80 koruny.

V případě nafty řidiči nejvýhodněji tankují v Plzeňském kraji, kde litr stojí 27,55 koruny, zhruba stejně jako v kraji Karlovarském a Královéhradeckém. Nejvíce za naftu platí opět na Vysočině a Pražané.

Od začátku roku benzin podražil o deset haléřů na litr, cena nafty je podle CCS na stejné úrovni jako 1. ledna. V porovnání se začátkem prosince jsou však pohonné hmoty zhruba o korunu v průměru levnější.

Ceny paliv klesaly téměř nepřetržitě od zářijových maxim, na které se dostaly po hurikánu Katrina, který ve Spojených státech omezil těžbu ropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK