Jaromír Nohavica pokřtí knižní rozhovor s Mirkem Topolánkem

25.01.2006 | , ODS
Tiskové zprávy


Předseda ODS Mirek Topolánek osobně představí ve středu 25. ledna 2006 ve 13 hodin v kavárně Domu knihy Kanzelsberger na Václavském náměstí v Praze novou knihu rozhovorů, které s ním vedl publicista Petr Žantovský. Knihu Mirek Topolánek osobně pokřtí písničkář Jaromír Nohavica.

Jádro knížky tvoří „interview na pokračování“ a je doplněno Desaterem - odpovědi na otázky, jimiž žije naše společnost - a také novinovými články a fotografickou dokumentací, která Mirka Topolánka zachycuje v neformálních situacích jeho života.

„Rozpravy vznikaly v průběhu roku 2005 s cílem zachytit Mirka Topolánka jako člověka,“ píše Petr Žantovský v úvodu knížky. Nejde podle něj o politický manifest, ale osobní zpověď, která dopomáhá k pochopení současných postojů a činů předsedy ODS.

„Mirek Topolánek vzpomíná na svoje dětství, mládí, okamžiky často intimní a důvěrné. Takové povídání vyžaduje velmi přátelskou, vstřícnou atmosféru bez stresu a spěchu. Vážil jsem si toho, že Mirek Topolánek odpovídal na mé někdy i šťouravé a nepříjemné otázky velmi  otevřeně. Věřím, že se velká část té důvěry, kterou věnoval Mirek Topolánek mně, přenese i na čtenáře,“ říká Žantovský.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy