Volebním lídrem Zelených bude ve Zlínském kraji František Šulgan

25.01.2006 | , Strana zelených
Tiskové zprávy


V pondělí 23. ledna zvolili delegáti krajské konference Strany zelených ve Zlínskem kraji první čtveřici kandidátů pro volby do Poslanecké sněmovny ČR. Jedničkou na kandidátce bude rožnovský místostarosta František Šulgan.

Místostarosta Rožnova pod Radhoštěm, nestraník František Šulgan, se střetne se Zdeňkem Škromachem z ČSSD, Petrem Nečasem z ODS, Michaelou Šojdrovou z KDU-ČSL a Vlastislavem Antolákem za KSČM.

Nezávislý kandidát v čele Zelených je také předsedou Mikroregionu Rožnovsko, dlouholetým pracovníkem Správy CHKO Beskydy a jednou z vůdčích osobností nevládních organizací na Valašsku, například ČSOP nebo sdružení Zdravý Rožnov. “Chci spolupracovat se všemi, kterým jde o kvalitní řízení veřejné správy, lepší kvalitu života i kvalitu v mezilidských vztazích. Chci spolupracovat se všemi, kterým jde o dlouhodobý udržitelný rozvoj ekonomiky, sociální oblasti i životního prostředí. Když budeme naše konání promítat v těchto třech rovinách – bude náš život kvalitnější a spokojenější. A slušnost patří i do politiky,“ říká František Šulgan.

Druhé místo na kandidátce obsadí Miroslav Janík z Valašských Klobouk. Janík je předsedou ČSOP Kosenka a vedoucím ekologické poradny Kosenka ve Valašských Kloboukách. Není členem žádné politické strany.

Na třetí místo kandidátky byla zvolena Jana Hajduchová z Uherského Hradiště. Jana Hajduchová vystudovala architekturu, pracuje jako překladatelka, učitelka angličtiny a už mnoho let se věnuje ekologické výchově v nevládních organizacích na Slovácku. Je členkou Strany zelených.

Čtvrtým na kandidátce bude Vlastimil Brázda, předseda základní organizace v Bystřici pod Hostýnem a člen Republikové rady Strany zelených. Vlastimil Brázda je manažerem elektrotechnické firmy.

Další pořadí na kandidátce bude určeno do začátku února vedením krajské organizace Strany zelených. Mezi kandidáty bude minimálně třetina žen.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy